Takaisin blogiin
design

Yasir: Kolme designiin liittyvää ominaisuutta, joita arvostat tuotteessa tai palvelussa?

18.05.2018

 

 

Yasir 

Mitkä asiat kiinnittävät designerin silmään huomiota kun valitset tuotetta tai palvelua? Onko jotain tiettyjä puolia mitkä herättävät kiinnostuksesi?


1. Aivan aluksi mietin puhutteleeko se minua vai ei. Kenelle kyseinen tuote/palvelu on suunnattu? Millainen viesti sen brändillä halutaan käyttäjille lähettää? Tärkeimpänä asiana on tiedostaa millainen fiilis siitä ensisilmäyksellä tulee.

2. Seuraavaksi mietin tukevatko ympäröivät visuaaliset elementit tuotetta. Ovatko ne erottamaton osa kokonaisuutta vai pelkkää nonparellia koristeena? Esimerkiksi pelkkä päälleliimattu logo tuo tyhjän tunteen, eikä luo luottamusta tai sitouta käyttäjää. 

3. Ensivaikutelman jälkeen mietin miten tuotteen/palvelun arvo ilmenee sen kuvauksesta. Onko sillä jotain oikeasti arvokasta annettavaa minulle? Mitä se tekee paremmin kuin muut vastaavat tuotteet tai palvelut? Ilahduttaako se minua? Verkkosivuilla pureudun enemmän informaatiostruktuuriin ja hierarkiaan. Miten käyttäjä osaa navigoida orgaanisesti löytääkseen tarvittavat tiedot ja päätyäkseen asiakkaaksi?

 

Yasir toimii Kokulla designerina ja vastaa asiakkaille toimitettavista materiaaleista.

Yasir Al-Ani

Yellow! My interests in design are broad, but it's safe to say that visual communication and visual narrative is where I feel at home. My mom says I’m ok at it.